Titelles

Titelles

dimarts, 18 de juny del 2013

Contes al Barret

UN CONTE PER A CADA BARRET


Al barret blau hi trobarem "contes tradicionals per a temps moderns", al barret negre "monstres per espantar la por", al violeta"Contes pel dia de la dona", al verd "Contes del bosc", al taronja "Contes i emocions"... i també, si avui la Laura porta el barret de festa, ens explicarà contes de Nadal, de Sant Jordi, de Quaresma o Sant Joan. Sessions adaptades a cada festivitat.


Acompanyada amb l' acordió, cançons i titelles, la Laura té més de mil contes amagats al Barret! 

EL BARRET BLAU "CONTES TRADICIONALS PER A TEMPS MODERNS"
Una ventafocs que no s'entén amb el seu príncep, una rinxols d'Or que no té por dels tres ossos, una caputxeta vermella que sap fer Karate o una rateta massa pendent del seu físic són només alguns dels protagonistes. Posem els clàssics de cap per avall! Veniu amb ganes de cantar i de resoldre endevinalles, perquè de dintre del barret sortiran sorpreses inesperades i personatges de tot tipus.





EL BARRET VERD "CONTES CIENTÍFICS"
On està la lluna? Perquè la mar és salada? Què passaria si deixés de ploure? El Barret científic buscarà respostes a totes aquestes preguntes i a moltes d’altres. Sessió de contes acompanyada amb música, titelles, i endevinalles científiques per als més curiosos. 




EL BARRET TARONJA  "LES EMOCIONS SÓN DE TOTS COLORS"
Aprenem i entenem les emocions gràcies a "El monstre de colors", "t'estimo més que ningú", "En Jan és meu" i "l'illa del avi". Històries que ens permeten entendre què vol dir tenir un germanet, o que l'avi marxi i no torni mai més. Trobem plegats quin nom té aquesta sensació nova que ens agafa d'imprevist. Entre conte i conte,  cançons populars a ritme d'acordió.





EL BARRET VIOLETA "CONTES DE DONES"
Pel dia de la dona explicarem contes que ens parlin d'igualtat a tots els nivells, com "Rosa caramel", "la princesa Rebel", "Jo vaig amb mi" i "una feliç catàstrofe".  Entre conte i conte música i un tast de poesia de Lola Cases.



EL BARRET DE "SANT JORDI 
 I ALTRES CONTES DEL DIA DEL LLIBRE"
La princesa anirà a buscar el drac, però potser aquesta vegada (qui sap!) es faran amics... la llegenda de Sant Jordi explicada des d'un altre perspectiva. Amb titelles construïdes a mà, la princesa, el drac i Sant Jordi ens explicaran, cada un, la seva versió del relat. "El fabulós nen menja llibres" i "la màquina d'escriure" complementaran la sessió. I entre conte i conte un tast de poesia de la Lola Cases.


EL BARRET DE SANT JOAN i ALTRES CONTES D'ESTIU
S'acosta la calor, i en aquesta sessió ens refrescarem escoltant les llegendes que envolten la nit de Sant Joan, i altres contes d'estiu com "La Balena", "El sol no té memòria", "on és la lluna?" i "Lili, la nena dels cabells de foc" . El so del mar, el foc, el vent i la pluja ens acompanyaran pel solstici d'estiu. Sessió acompanyada de sonoritats curioses i instruments africans. A ritme del Jambee donarem la benvinguda a l'estiu! 


EL BARRET D'ESTIU 
Ara si que fa calor! “El dragonet que es vol menjar la lluna”, “la ballena” i “el globet vermell” ens regalaran els sentits i ens portaràn aire fresc amb cançons populars ("Paf era un drac màgic") i titelles construides a mà. 




EL BARRET DE NADAL 
Pels dies de més fred,  escalfarem les nostres orelles amb "La nit de reis d'en Pau", "El quart rei", "Stina la nena de Gel", i  "El tió de Nadal". Entre conte i conte cançons de Nadal que ens facin entrar en calor i companyia com "Fum, Fum, Fum" o "Ara ve Nadal". 


NOVETATS 2017!!

BARRET SOLIDARI "CONTES DEL MÓN I LES ESTRELLES"


"El Viatge", "Lili, la nena dels cabells de foc" i "les heroïnes del Tsunami" són contes solidaris que ens fan reflexionar sobre els refugiats, la discriminació i el valor que té ajudar-nos mútuament.  Acompanyats per sons extravagants, viurem aventures que ens faràn somriure, emocionar-nos i viatjar pel món. Cantarem a ritme d'acordeó, resoldrem endevinalles i potser, algun personatge fantàstic amagat dins del barret vindrà a saludar-nos.




EL BARRET DELS MÉS PETITS 0-3 anys

Mitjançant titelles i sons, agafem l'atenció dels més petits. Pels "tres porquets" utilitzarem el dibuix, cases que s'obren  i es tanquen, i  textures de tot tipus que  transmetin diferents sensacions.  Amb "el xarco" aprendrem a comptar i el sons dels animals. Entre conte i conte cançons populars que tots/es coneixem  com "sol solet", "la lluna la pruna" i "plou i fa sol".  

Resultat d'imatges de EL PETIT GLOBUS VERMELL CONTE


NOVETAT D'AQUEST MES!

EL BARRET DELS NADONS 

Abans de néixer, dintre la mare, sentiem sons i paraules que venien d'un món llunyà. Sessió de contes per a nadons a base de sons fantàstics (kalimbes, bol tibetà, pals de pluja i acordeó), titelles i textures per descobrir, i musiques dolçes que ens acariciaran les orelles al llarg de tota la sessió.  Contes de composició propia i "t'estimo més que a ningú". Amb la col.laboració (composició musical) de Tanit Navarro. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada